dimarts, 17 de maig del 2011

Per les denúncies se'l recordarà (3a part)

Us semblava que les denúncies havien finalitzat??? Doncs no, encara pugen plens.


Miguel Zaragoza, juntament amb Cristina Orient van denunciar per injuries  a dos veïns més:  Marina Sancho Puerta i José Girona Barreda, tots dos membres de la Directiva de la Plataforma contra l'abocador de residus tòxics i perillosos. Les injuries es referien a un fotomuntatge que es va fer amb fotografies dels denunciants portant camisetes on es podia llegir “No a l'abocador” i es van penjar a la porta de la seu de la Plataforma a la Plaça d'Espanya.
Este fotomuntatge venia al cas perquè tant Miguel Zaragoza com Cristina Orient  van rebutjar públicament (en una reunió que el PP va convocar a la Casa de la Culta) la instal·lació d'un abocador de residus tòxics i perillosos al terme de les Coves de Vinromà. Fins i tot van signar un “DOCUMENTO” per donar-li constància escrita a eixa renúncia. Encara que per a molts més que una renúncia semblava una rectificació per l'interés polític del moment, si no com s'entén que el aleshores alcalde Miguel Zaragoza organitzara i participara en aquelles Jornadas Medioambientales per a explicar-nos les bonances i meravelles de les fàbriques de tractament de residus tòxics, per a dir-nos que no eren tòxics, ni tampoc tenien perill per a la salut. Segurament tot allò era de broma, una manera de passar el temps. Sense comptar amb totes les actuacions legals que va promoure des de l'alcaldia
El cas és que, encara rebutjant l'abocador, es van fer molt braus amb l'assumpte de la samarreta i el fotomuntatge. I així va ser com aquesta vegada  els va tocar a Marina i a Pepe. Dos més al club del denunciats.  Ja em portem set!
La  qüestió no és si es va fer brau o no.  La qüestió és que la sortida és sempre la mateixa: tots i tot denunciat! Així aprendran!
Perquè al poble de les Coves, ningú que no pense “com cal” pot tindre la seguretat de que no se'l va a denunciar.
El motiu no importa, els fets denunciats són secundaris. Et poden denunciar  encara que no hi haja delit, i si no que li pregunten a Jacobo Salvador o a Leoncio Marin. Et poden denunciar encara que no tingues ni idea dels  fets que et volen imputar, i si no que li pregunten a Juan Albert. Et poden denunciar  encara que ni tan sols estigueres allí, i si no que li pregunten a Cinta Moliner.  Del que es tracta és de condemnar i prou.
Però…. Pepe i Marina tampoc van ser condemnats. Després d'una primera sentència absolutòria i recurrida pels denunciants, finalment el Jutge tampoc els va donar la raó.
I és que, de moment, ser simpatitzant de JNP,  o no ser simpatitzant el PP (del PP de les Coves, vull dir) encara no està tipificat com a delit en el Codi Penal.
Llàstima!  Una altra oportunitat perduda de fer justícia. Perdó, vull dir de condemnar a gent que no pensa “com cal”.  Caldrà continuar intentant-ho….

Però mentrestant….. ja s'ha fet mal. Perquè…. Si no es tracta d'això no s'entén.