dissabte, 14 de maig del 2011

DEMAGÒGIA, NO!

La demagògia és una qualitat que només utilitzen les persones quan no tenen raó i es veuen acorralades, i eixa és la impressió que em dóna el pamflet del PP i el seu CAP MAJOR de les Coves. És un gran pamflet per aprendre demagògia, podria ser utilitzat per qualsevol universitat com a manual d’aprenentatge de la demagògia.

S’ha de dir també que aquest pamflet va ser repartit durant el temps de silenci (el dia 12) que ells van fer pel terratrèmol de Lorca amb parada de la campanya electoral i tot (segons ells), i que unilateralment el PP va programar, deixant de banda a JNP i dient després que van fer-la solament ells.
Bo, de totes les mentides i males interpretacions que conté el pamflet, jo si que li veig un petit problema, i és que JNP, quan va entrar al govern municipal el 2007, no fera una auditoria a la gestió de l’alcalde mocionat del PP, i tret del seu selló per mentider i dictador(ens volia fer un abocador de residus tòxics i perillosos, sense dur-lo en el programa electoral i contra la voluntat dels veïns), malgastador incontrolat (tenia una targeta municipal per a despeses particulars i de representació; va haver d’indemnitzar a professionals als qui els llevava obres municipals adjudicades i començades, perquè no li agradaven a ell; les festes eren de bous i ball, i més bous i ball, vinguen dies i caiguen pans, amb carpes monumentals i despeses milionàries; i construccions suntuàries, que només duen despeses i molt pocs guanys, dificilíssimes de mantenir per a un poble menut com és les Coves: unitats apartamentals, museu, PAIS per mig terme,…), i trompellot i amb favoritismes :començava coses i les deixava a meitat i mal acabades, (però eixa és l’única manera de tornar a gastar ben aviat per a corregir les malifetes, i diners que corren, pocs els enguansen), com en les conduccions d’aigua i llum al polígon industrial,les millores de l’edifici del museu que se les va gastar en fer el ferm del carrer Hospital i les voreres donen llàstima, i el mateix carrer Terol amb tres tractaments de pagament diferenciats del veïnat: uns asfaltat gratis, altres urbanització gratis a canvi de terrenys sense avaluar, i a altres que ho tenien tot (llum, aigua, voreres, asfaltat) contribució especial com si s’urbanitzara un bancal. Ah! I ho devia fer de viva veu, perquè quan se’n va anar de papers a l’Ajuntament n’hi havien ben pocs, o se’ls va endur. Com veieu tota una vida de dedicació democràtica, desinteressada i de servei al poble.      
Però quan es fa un estudi comparatiu d’una legislatura sobre altra cal veure al detall els ingressos i les despeses d’ambdues legislatures i així poder comparar i traure conclusions. En aquest estudi, com era d’esperar, falta la taula del mocionat, obviada, mai més ben dit, per raons òbvies. Dels diferents apartats, Sr. mocionat, jo he vist:
Impost béns immobles, ha pujat el que puja cada any, més l’actualització del cadastre, sol·licitada pel mocionat del període 2003-2006, i que com és una cosa que costa temps, es va dur endavant i es va cobrar el darrer any i amb efectes retroactius de cinc anys.
Basures, millor dit escombraries: On està l’abocador de residus domèstics que havia de fer el govern autonòmic a la zona nord de Castelló, la corporació del qual la presidia l’Alcalde de les Coves en el període del nostre alcalde mocionat? Va cobrar i no va fer res? Si s’hagués fet quan calia, ara no ens tocaria pagar uns impostos d’eliminació d’escombraries tan alts, perquè els han de dur molt lluny, a Alacant, al no estar fet l’abocador de Cervera.  
Contribucions especials: sí, es van admetre els projectes anteriors, i no van fer com el mocionat que el projecte que no li agradava, l’eliminava, malgrat les indemnitzacions a pagar entre tots; i una vegada vistos i estudiats, es va veure una cosa molt lògica, de caixó: no fer obres noves sobre altres velles que caldrà renovar en un plaç breu de temps i repartir equitativament les obres entre els veïns del poble, tant pel que fa al pagament com al benefici de l’obra, com sempre s’havia fet, o s’havia de fer a l’estil del mocionat (el meu amic, el meu familiar...) en el carrer Terol? Tots els alcaldes, encara el pare del mocionat, ho han fet així a les Coves, i sempre que han hi hagut contribucions especials al poble, aquest ha avançat, i mai hem tingut la sort de tenir un superdotat com a Vall d’Alba, que és la mà dreta de l’impagador d’Hisenda i que fa miracles pel seu poble: tot de franc i sense discutir-li res, a costa dels pobles veïns.
Impost d’obres, sí que ha pujat, però pot ser siga una de les poques coses que ha pujat JNP, sense ser una conseqüència de la mala gestió del mocionat , perquè aquest Ajuntament no té recursos naturals com la Font d’Ensegures, o la platja d’Alcossebre, i gràcies a Déu no tenim cap abocador de residus tòxics i perillosos que era la font d’alimentació municipal que el mocionat es tenia reservada. Ah! I si tan malament ho han fet i han malgastat els diners públics, el mocionat, xiulant un pasodoble, pot anar a ficar una denúncia, que el camí ja se’l sap i mai guanya res ni té raó.
I pel que fa a la resta, tot és molt faciló donar la culpa als altres dels nostres mals. El 2007, con “ahora soluciones”, érem la comunitat amb menys paro d’Espanya, ens deien la “California mediterránea”, i el Molt Honorable, titonejava de ser el millor president autonòmic; el 2011 con “centrados en ti”, som la comunitat amb més paro d’Espanya, i ara el Molt Honorable, desapareix desdibuixat i tirant les culpes a altres dels mals dels valencians, tot i que ell gràcies a Déu va ser orientat i educat pels seus quatre “auelos” (com devien ser vist el resultat!), i en els anys de govern dels populars hem passat els valencians de deure 8000 milions d’euros a deuren 17.600 milions, més del doble. Mireu si estem pobrets, que els populars, com ara ja no tenen als de la “Corretja” per a finançar-los la campanya electoral, diuen que fan economia pels temps difícils que són, i quan han tingut les vaques grasses, els diners han fet allò de “pajaritos a volar cuando acabas de nacer, tu colita remover...” i ara tota la culpa de Zapatero, que no tenen diners, que Madrid no els en dóna,… Hauran d’aprendre que no és el mateix gastar-se els diners en un  tractor que en un cotxe mercedes,amb el primer t’entraran diners, amb el segon te n’eixiran... i aixina ens va: si va bé, jo el millor; si va malament, és culpa dels altres, que jo solament passava per ací.
Mocionat, ets un demagog, i amb la teua política basada en els impostos fracassaràs, perquè tu, si algun dia governes i ho fas amb una miqueta de seny, voràs que els diners públics són sagrats, i són escassos, i cal aprofitar-los ben bé, i cal repartir-los amb equitat a tots, sense rancors ni enveges, fent obres productives, no faraòniques, i tenir respecte per tots aquells diners que de manera socialitzada s’ inverteixen en el poble.

                                            Una abraçada, i no digues mentides que et creixerà el nas i les orelles.