dilluns, 4 d’abril del 2011

Enhorabona

Enhorabona cal donar-vos-la (als autors) i donar-nos-la (a tots els altres).

He llegit, del cap a la fi, el llibret que ens han fet aplegar, a tota la gent del poble, des de l’agrupació d’electors Junts pel Nostre Poble ( JNP) titulat “Homenatge a les Coves”, on se’ns conta tot allò que la gent d’aquesta agrupació ha fet pel poble des de l’Ajuntament presidit aquestos darrers quatre anys per ells, i sincerament, us ho he de dir... m’ha emocionat!
Han raonat per què el nostre poble és la nostra responsabilitat, perquè ells van decidir-se a treballar des de l’Ajuntament ajudats per tots els covarxins que pensaven com ells, perquè no volien deixar-lo en mans de qui, per moltes vegades que diga: Visca les Coves!, volia vendre’l a l’empresa privada, no sabem a canvi de què, sense consultar els veïns (ja que aquest tema no el portava en el programa electoral quan va ser elegit legítimament alcalde de les Coves, i a més va manifestar que la seua única opinió ja estava ben documentada i no li’n calien d’altres) per a ficar un abocador de residus tòxics i perillosos i un polígon industrial amb fàbriques per al tractament d’aquestos. Tot un desori, que per la seua prepotència li va costar l’Alcaldia. Amb tot cal estar vigilants, perquè la tallada és massa grossa, i com diuen els de JNP en el llibret:”ens hem llevat de damunt (de moment) l’abocador i el polígon mediambiental que tot plegat arruïnava el poble i el deixava sense futur”. Però jo crec que, dins la seua manera de ser i actuar, vol tornar per a refregar-nos-el pels morros. Però bo, deixem-ho estar, ja es veurà!
Ara vull parlar de tot el que han aconseguit els de JNP al llarg d’aquestos últims quatre anys, que , contra vent i marejol, ha sigut molt i en tots els sentits: l’urbanisme i indústria (amb la reconversió del polígon industrial i la consolidació de l’empresa LM), agricultura i ramaderia, patrimoni natural i cultural, medi ambient, turisme rural, joventut, festes i esports... però sobretot pel que fa a les persones (aquest és el meu punt flac), participació ciutadana i informació puntual i quotidiana dels assumptes municipals, jornades culturals i fires, cursos i seminaris per a majors, formació postobligatòria per a tots els ciutadans de les Coves, atenció als grans sobretot amb l’obertura del Centre de Dia, i als menuts amb la Ludoteca i l’ampliació de l’escola.... què voleu que us diga? La gent com més informada i formada estiga, com més participa en les decisions col·lectives, més raonablement i amb més llibertat actua, amb més coneixement de causa opina i és menys manipulable, i eixa és la força fonamental del sistemes de llibertat i democràcia que ens hem donat a les nostres contrades...i eixa és la més gran raó que em fa dir de JNP... Chapeau!, seguiu així de “bonicos”.
Ah! I el final de la contraportada que ens evitarà alguna malenfocada i malintencionada denúncia, com totes les altres, ahí sí que ens donem el gust perquè ho hem treballat molt i ens el mereixem.

                                   Un covarxí irreflexiu agraït